Glutenvrije en vegan poffertjes

Gepubliceerd op 15 februari 2024 om 16:31
Rating: 5 sterren
1 stem

Glutenvrije, vegan poffertjes van boekweitmeel en glutenvrije bloem 🤤

Dit recept wil je zo snel mogelijk proberen 😍. Want ze zijn echt heeeeerlijk! Lilou's lege bord zei genoeg en ik quote Martijn: deze zijn veel lekkerder dan 'normale' poffertjes.

Ingrediënten voor circa 110 poffertjes
✅150 gram volkoren boekweitmeel
✅150 gram Doves farm free glutenvrije witte bloem
✅450 ml rijstdrink of een andere plantaardige melk (kamertemperatuur)
✅eivervanger twv 1 ei of 1 heel ei (kamertemperatuur), ik ben voor de ei vervanger van Holland & Barret gegaan
✅3 gram zout
✅7 gram  gist
✅7 gram vanillesuiker
✅60 gram gesmolten afgekoelde Violife boter

Verder nodig:
✅Poffertjespan
✅Siliconen invetkwastje
✅Zonnebloemolie
✅Spuitzak of doseerfles voor het beslag
✅Beslagkom (met schenktuit)
✅Garde of vork
✅Fondue of vleesvorkje 2-tands of een satéprikker

Zo maak je ze:
✳️Smelt de boter op laag vuur in een pan en laat het afkoelen.
✳️Meng de droge ingrediënten, doe hier de eivervanger (of 1 ei) en de helft van de plantaardige melk bij. Roer dit tot een glad klontvrij beslag.
✳️Voeg het melkrestant erbij, meng dit goed en voeg de vloeibare boter toe.
✳️Laat het beslag rijzen tot dubbel volume (grote beslagkom). Ik liet het circa 1 uur op 35 graden in de oven rijzen.
✳️Als het beslag voldoende gerezen is (dubbel volume) roer je de lucht er uit.
✳️Verhit de poffertjespan
✳️Vul de spuitzak met beslag en vet de doppen in met olie (bij de Action pan niet perse nodig merkte ik).
✳️Vul de doppen voor 3/4e met beslag. Wanneer er flink wat bubbeltjes in het beslag komen maar de bovenkant nog niet gestold is keer je de poffertjes om.

 

Het poffertjesapparaat kochten wij bij Action, maar ook Bol.com verkoopt ze.


Wanneer ga jij ze maken?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.