Glutenvrije, vegan poffertjes van boekweitmeel en glutenvrije bloem 🤤Dit recept wil je zo snel mogelijk proberen 😍. Want ze zijn echt heeeeerlijk! Lilou's lege bord zei genoeg en ik quote Martijn: deze zijn veel lekkerder dan 'normale' poffertjes.Ingrediënten voor circa 110 poffertjes✅150 gram volkoren boekweitmeel✅150 gram Doves farm free glutenvrije witte bloem✅450 ml rijstdrink of een andere plantaardige melk (kamertemperatuur)✅eivervanger twv 1 ei of 1 heel ei (kamertemperatuur), ik ben voor de ei vervanger van Holland & Barret gegaan✅3 gram zout✅7 gram gist✅7 gram vanillesuiker✅60 gram gesmolten afgekoelde Violife boterVerder nodig:✅Poffertjespan✅Siliconen invetkwastje✅Zonnebloemolie✅Spuitzak of doseerfles voor het beslag✅Beslagkom (met schenktuit)✅Garde of vork✅Fondue of vleesvorkje 2-tands of een satéprikkerZo maak je ze:✳️Smelt de boter op laag vuur in een pan en laat het afkoelen.✳️Meng de droge ingrediënten, doe hier de eivervanger (of 1 ei) en de helft van de plantaardige melk bij. Roer dit tot een glad klontvrij beslag.✳️Voeg het melkrestant erbij, meng dit goed en voeg de vloeibare boter toe.✳️Laat het beslag rijzen tot dubbel volume (grote beslagkom). Ik liet het circa 1 uur op 35 graden in de oven rijzen.✳️Als het beslag voldoende gerezen is (dubbel volume) roer je de lucht er uit.✳️Verhit de poffertjespan✳️Vul de spuitzak met beslag en vet de doppen in met olie (bij de Action pan niet perse nodig merkte ik).✳️Vul de doppen voor 3/4e met beslag. Wanneer er flink wat bubbeltjes in het beslag komen maar de bovenkant nog niet gestold is keer je de poffertjes om.