Recepten

Glutenvrije en vegan krentenbollen

Ben jij op zoek naar een fijn en luchtig krentenbollenrecept? Deze allergeenvrije krentenbollen maak je zonder gluten, koemelk en ei. Wij gebruiken ook geen haver en geen soja. De eersten waren net stenen, maar inmiddels heb ik het in de vingers. Het recept vind je hieronder ā¤µ

Lees meer »

Glutenvrije en vegan poffertjes

Glutenvrije, vegan poffertjes van boekweitmeel en glutenvrije bloem šŸ¤¤Dit recept wil je zo snel mogelijk proberen šŸ˜.Ā Want ze zijn echt heeeeerlijk! Lilou's lege bord zei genoeg en ik quote Martijn: deze zijn veel lekkerder dan 'normale' poffertjes.IngrediĆ«nten voor circa 110 poffertjesāœ…150 gram volkoren boekweitmeelāœ…150 gram Doves farm free glutenvrije witte bloemāœ…450 ml rijstdrink of een andere plantaardige melk (kamertemperatuur)āœ…eivervanger twv 1 ei of 1 heel ei (kamertemperatuur), ik ben voor de ei vervanger van Holland & Barret gegaanāœ…3 gramĀ zoutāœ…7 gram Ā gistāœ…7 gram vanillesuikerāœ…60 gram gesmolten afgekoelde Violife boterVerder nodig:āœ…Poffertjespanāœ…Siliconen invetkwastjeāœ…Zonnebloemolieāœ…Spuitzak of doseerfles voor het beslagāœ…Beslagkom (met schenktuit)āœ…Garde of vorkāœ…Fondue of vleesvorkje 2-tands of een satĆ©prikkerZo maak je ze:āœ³ļøSmelt de boter op laag vuur in een pan en laat het afkoelen.āœ³ļøMeng de droge ingrediĆ«nten, doe hier de eivervanger (of 1 ei) en de helft van de plantaardige melk bij. Roer dit tot een glad klontvrij beslag.āœ³ļøVoeg het melkrestant erbij, meng dit goed en voeg de vloeibare boter toe.āœ³ļøLaat het beslag rijzen tot dubbel volume (grote beslagkom). Ik liet het circa 1 uur op 35 graden in de oven rijzen.āœ³ļøAls het beslag voldoende gerezen is (dubbel volume) roer je de lucht er uit.āœ³ļøVerhit de poffertjespanāœ³ļøVul de spuitzak met beslag en vet de doppen in met olie (bij de Action pan niet perse nodig merkte ik).āœ³ļøVul de doppen voor 3/4e met beslag. Wanneer er flink wat bubbeltjes in het beslag komen maar de bovenkant nog niet gestold is keer je de poffertjes om.

Lees meer »

Glutenvrije en vegan pannenkoeken

Wij waren al een tijdje op zoek naar de perfecte glutenvrije pannenkoek. En dit hem dan met slechts 3 ingrediĆ«nten, ook is dit recept ook koemelk, soja, haver en eivrij šŸ¤¤Ons geheim is een mooie mix tussen boekweitmeel, glutenvrije Doves farm bloem en plantaardige melk.

Lees meer »