Onze diagnose

Ik krijg regelmatig de vraag hoe we achter de allergieën/intoleranties van Lilou zijn gekomen. 

Wij waren voor haar geboorte al alert op voedselallergie ivm de vele allergieën die Martijn als kind had. Bij hem uitte dat zich vooral in hele heftige eczeem.

Koemelkallergie

Ik gaf borstvoeding en daarnaast kreeg ze nog 1 a 2 flessen kunstvoeding. Al vrij snel had ze geen zacht babyhuidje meer, maar zat ze onder de berg en eczeem. Ook nieste en hikte ze veel. Ze was absoluut geen huilbaby, wel wilde ze heel veel drinken.

Volgens het consultatiebureau en de huisarts had ze baby acne. We hebben zelf Nutrilon Pepti bij de drogist gehaald en binnen 24 u had ze weer  een puntgaaf babyhuidje. Ik ging op dieet en de kinderarts bevestigde naar aanleiding van ons verhaal en foto's dat ze koemelkeiwitallergie had.

Toen ik borstvoeding ging afbouwen had ze veel krampen en eczeem dus via de kinderarts van het consultatiebureau werd de machtiging voor Pepti omgezet naar Puramino.

Afgelopen jaren zijn we iedere paar maanden zonder resultaat gestart met de melkladder.
Toen ze 1,5 jaar was heeft ze op de opvang per ongeluk een halve beker koemelk op. Ze was direct verkouden en koorts, had 4 weken diarree, 3 x per nacht wakker terwijl ze normaal doorsliep.

Soja en ei
Omdat we het vermoeden hadden van meer allergieën zijn we de meest voorkomende kruisallergieën soja en ei gaan vermijden. En veel klachten zoals pukkeltjes en verkoudheid verdwenen weer.

Haver
Toen ze 2 werd kregen we Puramino niet meer vergoed en gingen we in overleg met het consultatiebureau over op havermelk. Achteraf gezien was ze direct verkouden, maar wij hadden de link nog niet gelegd. Totdat ze na 2 maanden s'nachts echt bijna stikte en we met haar in de douche zaten om lucht te krijgen. Daarna kwam de fles havermelk er direct uit en in de ochtend moest ze na de fles weer overgeven. Direct gestopt met havermelk en na 1,5e dag was ze kerngezond. Geen kuchje en astmatische buien meer.

Rundvlees
Daarna was het 1,5 jaar rustig en toen kreeg ze afgelopen december 40 graden koorts na gehaktballen met rundvlees. We gaven haar eigenlijk nooit rundvlees omdat ze al dreumes de potjes met rundvlees weigerde.

Appel
Sinds ze in februari naar de basisschool ging had ze continu diarree of zachte stinkende ontlasting. We gaven haar dagelijks een appel mee naar school en zodra we stopten met appel verdween de diarree.

Coeliakie
In april zijn we door de huisarts doorgestuurd naar de kinderarts. De diarree verminderde al door het stoppen met appel, maar omdat we kennelijk al 3,5 jaar onder de radar voedsel vermeden en ze sinds december dagelijks buikpijn zijn we doorgestuurd. Het uitsluiten van voedsel had ik onder begeleiding van het consultatiebureau gedaan en kennelijk is dit nooit met de huisarts gecommuniceerd.

In mei werd ze ivm de buikpijn oa op coeliakie geprikt. Eind mei had ik een verbaasde kinderarts aan de lijn: ze heeft Coeliakie.
Gelijk stoppen met gluten en over 3 maanden zien we jullie weer.